Miglio Rosso Prosecco Rosé DOC Extra Dry

 12,95

Deze Rosé Prosecco is gemaakt van 89% Glera druiven en 11% Pinot Noir druiven. Om de Rosé kleur te krijgen in deze mooie Prosecco, zijn de schillen van de Pinot Noir druiven kort mee vergist. Het is een excellente Prosecco met zachte aroma’s en fruitige tonen. Met een mooie ronde afdronk, perfect in balans. Mooi te combineren bij het aperitief, schaal- en schelpdieren of delicate visgerechten. Of natuurlijk om iets te vieren!

Categorie:

Beschrijving

Het wijnhuis Miglio Rosso is gelegen in Jesolo in de regio Veneto. De passie voor druiven die de familie Colla heeft, kent een lange geschiedenis. In 1966 kocht Opa Dino het huis en hierbij ook de wijngaard, waar nog steeds de druiven voor de wijnen van vandaag groeien. Vanaf die tijd zijn er steeds meer druivenstokken aangeplant en in combinatie met het gunstig klimaat en de nabijheid van de Piave rivier een uitstekende plek om wijn te produceren. Zo weet ook zoon Pierangelo al snel dat hij door wil gaan in depassie die zijn vader begonnen is…: druiven en hiervan wijn maken. Onder zijn dagelijkse leiding is Miglio Rosso uitgegroeid tot een prachtig wijnhuis waar 7 verschillende wijnen worden geproduceerd, waarvan 3 soorten Prosecco.

In 2021 zijn ook de kinderen toegetreden tot het wijnbedrijf en zetten het op de kaart bij toeristen, wijnliefhebbers en kleine lokale restaurants. Zo wordt de passie voor druiven en wijn al 3 generaties succesvol doorgegeven.

Op mijn wijntrip door Veneto heb ik de kans gekregen om kennis te maken met dit mooie wijnhuis en kunnen we dus ook hier in onze tuin of aan onze keukentafel genieten van de mooie Rosé Prosecco!