Semboloni Cesare Chianti Riserva D.O.C.G. 2016, Toscane, Italië

 24,95

Deze Chianti is gemaakt van de hoogste kwaliteit Sangiovese druiven, die in de prachtige wijngaard met de hand worden geplukt tijdens de oogst. Na de oogst, persing en ontstelen van de druiven worden de druiven gefermenteerd bij een temperatuur van 25°C. Daarna vindt de vergisting plaats door het sap op de schillen te laten voor 22 dagen.

Deze Chianti wordt 1 jaar gerijpt op RVS tanks waarna 18 maanden in een Frans eiken tonneau ( houten vat van 900 liter ). Na het bottelen rijpt deze wijn nog 1 jaar op fles voordat het de wijnmakerij verlaat.

Een krachtige, volle rode wijn met tonen van kersen, pruimen, vanille en tabak. Uitstekend te combineren met rood vlees of wild. Ook heerlijk bij een combinatie van harde kazen.

Deze wijn draagt de naam Cesare, een eerbetoon aan de overgrootvader van Fabio, de wijnmaker.
Tevens was Cesare de oprichter van het wijnbedrijf.

 

Uitverkocht

Categorie:

Beschrijving

Semboloni is een kleine biologische wijnboerderij in het hart van de Toscaanse heuvels. Het is een familiebedrijf waar al 4 generaties wijn en olijfolie wordt geproduceerd met veel passie. Het behouden van de traditie en het produceren van authentieke producten staat hoog in het vaandel.

Al het werk in de wijngaarden en olijfboomgaard wordt alleen met de hand gedaan zoals het van generatie op generatie is overgedragen.

Fabio heeft dan ook als doel om de hoogste kwaliteit af te leveren met respect voor de wijngaarden en prachtige Toscaanse omgeving.